4b: Jack Bottleneck & Band

Jack Bottleneck & Band zetten je tijdens hun concerten in een krakende leunstoel op een Texaanse veranda. Laat je meerijden in een versleten koets door de woestijn en laat je smachten naar bier en whiskey.

“Nu is het album “Cow Country” verschenen met daarop tien nummers, waarvan negen bewerkingen van covers en traditionals. Het enige originele nummer is geschreven door Rob Taekema, die op dit album te horen is op bas, toetsen en gitaar. Verder wordt Jack Bottleneck begeleid door Herman Frank (gitaar, lapsteel) en Johannes Blanksma (drums, toetsen, percussie). Stuk voor stuk door de wol geverfde muzikanten, die een c.v. hebben om van te likkebaarden.

Op het album staan covers van nummers van artiesten, die uiteenlopen van Justin Townes Earle, Tom Waits, Daniel Norgren en Rory Gallagher. En zoals boven geschreven krijgen die allemaal de Bottleneck-behandeling en vormen daardoor een geheel eigen versie. Muzikaal zitten we ergens in het gebied tussen blues, country en rock, dat vaak voor het gemak maar wordt aangeduid als Americana.”

Klik hier voor meer info.