Taek!

Inside McCartney

Inside McCartney

Tijdens ‘Inside McCartney’ nemen zanger/gitarist Rob Taekema en bassist/pianist Tim Ouw het publiek mee in de veelzijdige muzikale levensloop van McCartney ná The Beatles. Zijn eerste solowerk komt aan bod, met een bekende hit als ‘Maybe I’m amazed’ en het vernieuwende album ‘Ram’. De periode met zijn band Wings komt natuurlijk ook voorbij. Uit deze tijd dateren nummers als ‘Band on the run’, ‘Jet’ en het prachtige liefdesliedje ‘My love’, dat hij schreef voor zijn vrouw Linda. In de jaren ‘80 werkte McCartney samen met artiesten als Stevie Wonder en Michael Jackson, met wie hij ook grote hits scoorde. Weer later schreef hij samen met Elvis Costello het aanstekelijke ‘My brave face’.

Tijdens het concert komen vele nummers voorbij, van grote hits tot minder bekend werk. Taekema en Ouw spelen de muziek niet één-op-één na, maar voorzien hem van een eigen interpretatie. Het blijft niet bij muziek alleen: tussendoor vertelt Rob Taekema achtergronden en anekdotes over de muziek en het leven van McCartney. Het belooft dan ook een zeer gevarieerd programma te worden.

De muzikanten

Rob Taekema zit al dertig jaar in de muziek. In de jaren ‘80 was hij de frontman van de band Fruitcake, waarmee hij op vaderlandse bodem verschillende hits scoorde. Hij speelde met o.a. Marcus Miller en Herman Brood en met zangeressen als Ruth Jacott en Denise Jannah. Ook werkte hij geruime tijd als bandleider en arrangeur voor tv-shows. Tegenwoordig speelt hij met verschillende bands en treedt ook solo op. Daarnaast is hij gitaarleraar. Tim Ouw studeerde aan het conservatorium en produceert muziek voor onder meer films, televisie en games. Hij vormt een vast duo met Rob Taekema.

Boekingen en info:

Neem hier contact met ons op.

2016-10-10 15.19.54